Tillverkare av drönare

drönarkamera på en drönare ur serien Mavic från DJI, som är en stor tillverkare av drönare
drönarkamera på en drönare ur serien Mavic från DJI, som är en stor tillverkare av drönare

Det finns ett brett spektrum av företag världen över som ägnar sin verksamhet åt att tillverka drönare. Dessa luftbaserade enheter kommer i alla former och storlekar, varav några är mindre än din handflata och andra lika stora som små flygplan. Faktum är att utformningen och funktionen hos drönare varierar kraftigt, och de företag som tillverkar dessa apparater specialiserar sig ofta inom olika nischer baserat på vad för typ av drönare de producerar.

Tillverkare av leksaksdrönare

På denna lista hittar du tillverkare från hela spektrumet av drönarindustrin. Bland dem finns tillverkare av enkla leksaksdrönare, perfekta för barn och nybörjare som vill lära sig grunderna i drönarflygning på ett tryggt och underhållande sätt. Dessa leksaker kan variera från enkla modeller för inomhusbruk till mer robusta enheter avsedda för utomhusflygning, kompletta med GPS och förinställda flygmönster.

Tillverkare av drönare för filmning och fotografering

Vidare hittar du företag som tillverkar drönare för filmning och fotografering. Dessa drönare är oftast utrustade med högupplösta kameror och avancerade flygfunktioner för att kunna skapa hisnande bilder och filmer från ovan. De kan vara alltifrån budgetvänliga alternativ för hobbyfotografer till proffsmässiga riggar som filmskapare använder för att ta imponerande bilder.

Tillverkare av drönare för ljusshower

En annan spännande sektor är tillverkare av drönare för ljusshower. Dessa drönare är designade för att flyga i synkroniserade formationer, med inbyggda ljus som blinkar och skiftar färg i takt med musik för att skapa fantastiska visuella effekter på himlen.

Tillverkare av militära drönare

Slutligen har vi tillverkarna av avancerade drönare för militära uppdrag. Dessa företag tillverkar de mest sofistikerade drönarna på marknaden, ofta utrustade med kraftfulla sensorer, krypterade kommunikationssystem och till och med vapensystem. Dessa drönare används för allt från spaning och övervakning till riktade militära insatser.

UAS har använts flitigt för militära ändamål i årtionden, både offensivt och defensivt, men de senaste åren har sett en explosionsartad ökning av militära drönare i och med kriget i Ukraina. En intressant trend är att enkla kommersiella drönare som modifierats för att kunna bära vapen börjar ersätta avancerade militära drönare vid enkla uppdrag inom kort räckvidd eftersom de är mer kostnadseffektiva samt mindre och därmed svårare att skjuta ned. Hotet från ombyggda kommersiella drönare har belyst behovet av motmedel för drönare, och den 18 oktober 2023 publicerade Europeiska kommissionen en ”Counter-drone policy” för att påbörja införandet av skyddsåtgärder.

Leksaksdrönare, kameradrönare, drönare för ljusshower, och militära drönare är bara några exempel på drönartyper och olika användningsområden. Det finns många fler, till exempel racingdrönare, inspektionsdrönare, och drönare som kan transportera människor.

Drönarteknologin fortsätter att utvecklas med snabb fart, och de företag som tillverkar dem strävar ständigt efter att hitta nya och innovativa sätt att utnyttja denna teknik. Många samarbetar även i olika gemensamma drönarprojekt. Samtidigt behöver man utveckla systemet för att kunna integrera drönare i samhället, genom ett så kallat U-space. Oavsett om det handlar om leksaker, filmer, ljusshower eller militära uppdrag, är drönare här för att stanna och forma framtiden på oändligt många sätt.

Innehållsförteckning

 1. Vilka tillverkar drönare?
 2. DJI
 3. Parrot
 4. Yuneec
 5. Autel Robotics
 6. Hubsan
 7. Syma Toys
 8. Skydio
 9. SenseFly
 10. INSITU
 11. UVify
 12. Force1 RC
 13. Fat Shark
 14. AirHogs
 15. Wingtra
 16. Atlas Dynamics
 17. Kespry
 18. Freefly
 19. GoPro
 20. Holy Stone
 21. Aerialtronics
 22. Sky Viper
 23. Cheerson
 24. AguaDrone
 25. UDI RC
 26. Workswell
 27. Intel
 28. Draganfly
 29. Flyability
 30. Action Drone USA
 31. Ambarella
 32. Embention
 33. Delair
 34. EHang
 35. BLADE
 36. TuffWing
 37. SICDRONE
 38. SKYFISH
 39. Percepto
 40. Azur Drones
 41. ParaZero
 42. Impossible Aerospace (nu Vayu aerospace)
 43. JOUAV
 44. Katla Aero
 45. Tillverkare av militära drönare

Tillverkare av komponenter till drönare

 1. NVIDIA
 2. InvenSense TDK
 3. IXYS Corp
 4. MicroPilot
 5. TransDigm Group

Tillverkare av drönare

Vilka som tillverkar drönare skiljer sig åt beroende på om det är civila drönare eller militära drönare.

Till toppen

DJI

En enorm tillverkare av civila drönare är det kinesiska företaget DJI (Da Jiang Innovations). DJI producerar propellerdrivna obemannade luftburna farkoster. Deras drönare har slagit igenom stort på marknaden, eftersom de är populära för att fotografera och filma med. Sedan det kinesiska drönarföretaget grundades år 2006 av Frank Wang har det växt till att utgöra 60% av drönarmarknaden. De fortsätter att växa eftersom de förbättrar sina produkter konstant. DJI har flera produktserier för olika behov, exempelvis deras minsta drönare DJI Mini som är liten, kompakt och transportvänlig. Därför är den perfekt när man reser. Den stora drönaren DJI Inspire kan däremot utrustas med avancerad kamerautrustning och användas vid professionella filmproduktioner. DJIs första drönarserie var serien Phantom.

Till toppen

drönaren DJI inspire
drönaren DJI inspire

Parrot

En annan stor drönartillverkare är företaget Parrot. Parrot har två drönarserier: Anafi Ai och Anafi USA. Parrots drönare är designade för kommersiella sammanhang, men de fungerar utmärkt även för hobbyister.

Till toppen

Yuneec

Företaget Yuneec startade på drönarmarkanden genom att bygga en obemannad luftburen farkost med vingar. Efteråt har de börjat fokusera på propellerdrönare i stället. Yuneec producerar stora drönare med 6 till 8 propellrar, till skillnad från de 4 propellrar som är vanligast. Deras drönare används främst i professionella sammanhang, exempelvis fotografering, inspektion, och brandbekämpning.

Till toppen

Autel Robotics

Autel Robotics är ett företag inom UAV industrin som växer snabbt. Det grundades år 2012. Företagets drönare är lika DJIs drönare. Därför är Autel Robotics en direkt konkurrent till DJI. Trots att Autel Robotics inte har släppt särskillt många drönare har EVO serien blivit väldigt populär.

Till toppen

Hubsan

Hubsan är ett populärt drönarföretag som speciellt tillverkar billigare leksaksdrönare. Följaktligen är deras drönare av sämre kvalitet jämfört med andra drönartillverkare på den här listan, men de är perfekta för dem som vill ha en obemannad luftburen farkost med bra kamera och lång flygtid för det låga priset. Några av deras drönare är till exempel Hubsan H109S X4 Pro, Hubsan X4 H107D+, och Hubsan H501S.

Till toppen

Syma Toys

Syma Toys är ytterligare ett väletablerat företag som tillverkar Radiostyrda leksaker av olika typer. I över tio år har Suma Toys kommit på innovationer som gör flygning både lättare och roligare för nybörjare och barn.

Till toppen

Skydio

Skydio är en framgångsrika tillverkare av drönare som grundades av Abe Bachrach och Adam Bry 2014. Båda grundarna är erfarna ingenjörer som bidrog till Googles Wing projekt. På grund av deras tekniska kunskap har företaget blivit väldigt framgångsrik. Skydios mål är att bygga autonoma drönare, vilket man kan se tydligt i deras produkter. Deras första drönare var Model R1, men deras mest framgångsrika drönare var Skydio 2. Vidare var Skydio den första amerikanska drönartillverkaren som värderades till en miljard dollar.

Till toppen

SenseFly

SenseFly producerar kvalitetsdrönare speciellt tillverkade för kartläggning av stora områden, exempelvis de bevingade drönarna i deras eBee serie. SenseFlys drönare kan flyga runt 90 minuter. SenseFly ägdes tidigare av Parrot men ägs nu av företaget AGEagle.

Till toppen

INSITU

INSITU är en subdivision av flygplanstillverkaren Boeing som tillverkar obemannade luftburna farkoster. Drönarna som INSITU tillverkar är kraftfulla och används därför ofta i militära sammanhang. De har flera olika drönare, exempelvis den gasdrivna ScanEagle som har en flygtid på 18 timmar.

Till toppen

UVify

För allmänheten är UVify ett relativt okänt drönarföretag jämfört med andra tillverkare av drönare, men inom drönarracing är UVify välkänt på grund av deras prisbelönta Draco serie. Draco-drönarna är små och lätta vilket gör dem otroligt snabba. De har dessutom en flygtid på 7 minuter, vilket är mycket bra för racingdrönare.

Till toppen

Force1 RC

Forece1 RC är en tillverkare av drönare och andra radiostyrda saker. Trots att deras drönare är billiga har de fortfarande bra kameror och byggkvalitet. Därför är de perfekta som en första obemannad luftburen farkost. En av de bästa Force1 RC drönarna är Blue Jay. Den har en 720p kamera och up till 10 minuters flygtid.

Till toppen

Fat Shark

Om du gillar FPV och drönarracing känner du troligtvis till Fat Shark och deras produkter. Fat Shark tillverkar inga drönare, men de tillverkar olika typer av FPV accessoarer, exempelvis headsets och kameror.

Till toppen

AirHogs

AirHog är en ledande producent av leksaksdrönare. Deras drönare är bara avsedda för lek. De har därför inga kameror eller avancerade funktioner och är inte av lika bra kvalitet som drönare från andra företag. De drönare som AirHog säljer är ofta gjorda av skummaterial och finns med olika teman, exempelvis Star Trek, Batman, och Star Wars. Perfekt för barn!

Till toppen

Wingtra

Wingtra är en innovativ tillverkare av obemannade luftburna farkoster specialiserade för GIS, mineralbrytning, jordbruk, och konstruktion. Bevingade drönare är optimala för att inspektera stora områden eftersom de har lång flygtid, men de kräver stora utrymmen för att lyfta och landa. En obemannad luftburen farkost med propellrar, å andra sidan, kan lyfta vertikalt men har ofta kortare flygtid. Därför har Wingtra skapat drönare som kombinerar vingar med VTOL (vertical take of and landing) vilket gör att de kan flyga lika effektivt som andra bevingade drönare utan att kräva ett stort utrymme för att lyfta och landa.

Till toppen

en drönarbild på ett dagbrott
en drönarbild på ett dagbrott

Atlas Dynamics

Atlas Dynamics tillverkar drönare och produkter som kan användas med drönare för att underlätta uppdrag. Exempelvis drönaren AtlasPro som är en avancerad drönare för räddningsuppdrag, jordbruk, och inspektion. Den kan flyga upp till 32 minuter och dessutom står emot vind bra. AtlasNEST är som en hangar för drönare. Den kan ladda drönare och skicka iväg dem på olika typer av uppdrag helt automatiskt. På så sätt kan drönare samla in data utan någon input från en fjärrpilot. AtlasRelay är en produkt som ökar AtlasPros räckvidd även utom synhåll för fjärrpiloten. Atlas Dynamics producerar även många typer av sensorer och accessoarer för drönare.

Till toppen

Kespry

Kespry tillhandahåller drönarlösningar till sektorer som till exempel försäkring, konstruktion, och mineralbrytning. Ytterligare har Kespry ett AI system som kan hjälpa drönaroperatörer att använda data som drönare fångar bättre. Deras system kan integreras med drönare från andra företag, exempelvis DJI.

Till toppen

Freefly

Freefly tillverkar drönare, gimbals, och kameror för filmproduktion. Alta 6, Alata 8 och Alta 8 Pro, samt Alta X ingår i Freeflys drönarkatalog. Alta X, deras senaste drönare, kan flyga upp till 50 minuter per batteri och har en vikt på 35 Kg. Tillsammans med Freeflys avancerade gimbals och kameror kan de skapa komplexa videokompositioner som inte är möjliga med vanliga drönare. Freefly är ett företag för professionella filmskapare.

Till toppen

GoPro

GoPro är en ledande tillverkare av kameror, gimbals, och andra accessoarer för actionfotografering. Drönaren Karma tillverkades av dem förut, men den lades ned på grund av tekniska komplikationer. GoPro producerar dock en mängd accessoarer som kan användas tillsammans med andra drönare.

Till toppen

Holy Stone

Holy Stone tillverkar många sorters drönare, från leksaksdrönare som är perfekta för utomhusbruk till lågbudgetdrönare för professionell användning. De har drönare som är perfekta för nybörjare som aldrig har flugit drönare tidigare.

Till toppen

Aerialtronics

Aerialtronics drönare och drönaraccessoarer är speciellt gjorda för räddningsarbete, inspektion, och jordbruk. De lanserade drönaren Altura Zenith som är en av de mest allsidiga drönarna i den kommersiella drönarvärlden. Eftersom den har 40 minuters flygtid, lång räckvidd, och möjligheten att sätta på olika sorters nyttolast är Altura Zenith användbar för många syften. Till exempel kan den utrustas med Aerialtronics Pensar maskin som kan känna igen objekt och registreringsnummer på fordon. Den har även en multispektral kamera som förbättrar datainsamling.

Till toppen

Sky Viper

Sky Viper producerar nybörjardrönare för racing, fotografering och filmning, samt drönarakrobatik. De populäraste drönarna som Sky Viper har är: Journey GPS drone, Scout Video Drone, Furry Stunt Drone och Dash Nano Drone.

Till toppen

Cheerson

Cheerson är ett kinesiskt drönarföretag som grundades 2003, långt innan drönare blev populära bland allmänheten. De var först med att sälja leksaks-quadkoptrar. Sedan 2003 har deras teknologi utvecklats. I dag säljer Cheerson GPS drönare och FPV drönare. Cheerson är även känt för att sälja några av marknadens minsta drönare: CX20 serien, CX35 drönaren, och CX-OF drönaren.

Till toppen

AguaDrone

AguaDrone skiljer sig från andra drönartillverkare eftersom deras drönare kan användas för att fiska. Med ett sonar-system kan deras drönare hitta fiskar och skicka bilder till din telefon via WiFi. De kan också lyfta och landa på vatten och kameran är vattentät så att man kan hitta och filma fisk utan att skada sin utrustning. AguaDrone har dessutom förmågan att locka fisk med bete.

Till toppen

UDI RC

Om man letar efter en obemannad luftburen farkost som är billig, är drönare från UDI RC det självklara alternativ. UDI RC tillverkar en mängs olika radiostyrda produkter, exempelvis båtar, drönare, och bilar. Deras drönare är ganska stora på grund av deras unika propellerdesign, men de är några av de billigaste drönarna man kan hitta.

Till toppen

Workswell

Workswell är ett Europeiskt företag som gör sensorer för drönare, exempelvis deras WIRIS Pro, en värmekamera som man kan montera på kompatibla drönare. Kameran samlar in data i olika våglängder, och den är användbar vid jordbruk, inspektion av gasledningar, och även för andra industriella syften. Den kan även omprogrammeras för att utföra specifika uppdrag.

Till toppen

Intel

Intel är en av de största producenterna av halvledare i hela världen. Företaget skapade x86 mikroprocessorn som finns i nästan alla moderna datorer. De har också utvecklat teknologi som används i drönare: de har skapat system för att göra ljusshower med drönare, exempelvis ljusshowen under OS i Tokyo.

Till toppen

Draganfly

Draganfly är ytterligare ett företag som har lyckats skapa sin egen nisch i drönarbranschen. Företaget har över 30 års erfarenhet av att bygga hård- och mjukvaror som kan användas i olika sektorer, från militären till sjukvården. Ett av deras projekt var att skapa en obemannad luftburen farkost som kunde känna av personers kroppsliga värden, exempelvis temperatur. Dessa var särskilt användbara under COVID-19 pandemin. Deras drönare är kraftfulla nog att utrustas med andra avancerade sensorer och kameror, och de kan även frakta gods till svårtillgängliga plattser.

Till toppen

Flyability

Flyability är stolta över att tillverka marknadens mest tåliga drönare. Till skillnad från andra drönare som använder enkla propellerskydd för att förhindra kollisionsskador eller inte har något skydd alls, har alla Flyability drönare en skyddande struktur runt hela drönaren. Tillsammans med deras avancerade nyttolaster kan dessa drönare fånga data från trånga och svårtillgängliga utrymmen, exempelvis inuti rör. Deras produkter inkluderar drönaren Elios, räckviddsutvidgare, och olika mjukvaror att använda med drönaren.

Till toppen

Action Drone USA

Action Drone USA är en tillverkare av drönare för industriella och statliga uppdrag. En av deras drönarmodeller är AD-VW1, en bevingad obemannad luftburen farkost med VTOL kapacitet, 50 minuters flygtid, en räckvidd på 200 Km, samt möjligheten att lyfta upp till 2 Kg last. Ytterligare en drönarmodell är AD-H, en versatil sexpropellersdrönare som kan lasta upp till 7 Kg. Action Drone USA samarbetar dessutom nära med FAA, USAs luftfartsverk, för att utveckla olika drönarlösningar.

Till toppen

Ambarella

Ambarella tillverkar inte drönare, Ambarella tillverkar drönaraccessoarer som förbättrar drönares egenskaper och anpassar dem för specifika uppdrag. De tillverkar bland annat 3D stabilisatorer, HDR processorer, obstacle avoidance system, och spårningssystem.

Till toppen

Embention

Det spanska drönarföretaget Embention fokuserar på att tackla humanitära utmaningar med hjälp av drönare. De deltar i flera projekt, bland annat ett som sker i Etiopien och kallas ”Drones Against Tsetse”. I projektet använder Embention drönare för att introducera sterila tsetse flugor till infesterade områden vilket minskar spridningen av flugorna. De deltar även i en mängd andra projekt för att expandera drönares användningsområden.

Till toppen

Delair

Företaget Delair växer snabbt. En av deras mest populära drönarserier är UX11 serien som innehåller drönare med vingar som till exempel kan användas för kartläggning och datainsamling. Delair har även skapat en drönare som drivs med väte i stället för batterier, Hydrone.

Till toppen

EHang

Om man vill ha en innblick i frammtiden kan man titta på företaget EHang. EHang var ett av de första företagen som tillverkade en autonom luftburen farkost som kan transportera människor, EHang 216 AAV. Den här drönaren kan alltså transportera människor utan en pilot. Utöver det tillverkar de också minder drönare som Falcon B serien som kan användas av stater och företag. De har även tillverkat en drönare som kan bekämpa bränder, EHang 216F.

Till toppen

BLADE

Blade är ytterligare en tillverkare av drönare som är känd för nybörjardrönare och drönare för piloter med måttlig erfarenhet. Drönartillverkaren har utvecklat teknologin SAFE (Sensor Assisted Flight Envelope) som gör deras drönare enkla att flyga eftersom SAFE teknologin garanterar stabilitet trotts drönarnas låga vikter. Blade tillverkar både billiga drönare och mer avancerade drönare som kan utrustas med GoPro.

Till toppen

TuffWing

Det relativt lilla företaget TuffWing tillverkar FPV racing drönare och PPK tillbehör till DJI drönaren fantom, ett tillbehör som förbättrar drönares GPS. Tidigare Tillverkade TuffWing en UAV för kartläggning. Produktionen lades ned, men den går fortfarande att få tag på hos återförsäljare.

Till toppen

SICDRONE

Tillverkare måste ofta kompromissa mellan manövreringsförmåga, och storlek och lastkapacitet, men inte SICDRONE. Deras drönare har en mekanism som gör att man kan justera propellrarna på sätt som ökar drönarnas lyftkraft och hastighet, trots att de är stora och har hög lastkapacitet. Det här gör dem användbara för både militära och kommersiella syften.

Till toppen

SKYFISH

För att inspektera torn, gasledningar, turbiner, och broar är de drönare som SKYFISH har utmärkta eftersom de är stora och kraftfulla med deras många propellrar, och de kan flyga up till 60 minuter på ett batteri. De kommer med högkvalitetskameror från Sony, men de kan även utrustas med uppdragsspecifik nyttolast. Dessutom ger SKYFISH möjligheten att planera flygningar i förväg genom att markera ”Waypoints”. SKYMIND är SKYFISHs fantastiska flygkontrollssystem. Det hanterar automatisk lyftning och landning och gör att drönarna kan undvika hinder.

Till toppen

Percepto

Percepto har drönarlösningar som inkluderar drönare samt dockingstationer till drönare. Deras autonoma produkter hjälper till att fånga data vid bland annat hamnar, terminaler, och kraftverk. Percepto tillverkar även UGV:er, landbaserade obemannade maskiner för inspektion.

Till toppen

Azur Drones

Azur Drones är ytterligare en ledande drönartillverkare som nischat in sig på säkerhet. De står bakom systemet SKEYETECH, ett helt och hållet automatiskt drönarsystem för övervakning. Dessa drönare kan lyfta, skanna, och landa själva med hjälp av AI. Deras system kan även kombineras och integreras med andra säkerhetssystem. Liksom Perceptos drönare, kommer Azure Drones drönare med dockingstationer som kan ladda drönarna och skicka iväg dem på uppdrag.

Till toppen

ParaZero

ParaZero gör drönare säkra för både piloter och människor i omgivningen. De bygger drönartillbehör som kan användas i nödfall, till exempel om en drönare skulle störta. De har flera lösningar som gör att drönare inte orsakar skador. Tillexempel genom att stänga av drönarens motorer, skicka ut varningsljud för att varna människor på marken när drönaren faller. Ytterligare lösningar är fallskärmar för drönare och en ”Black-box” som ger information om vad som orsakat felet i drönaren.

Till toppen

Impossible Aerospace (nu Vayu aerospace)

Vayu Aerospace, som tidigare hette Impossible Aerospace, är ett nytänkande företag. Vayu Aerospaces grundades av Spencer Gore, en tidigare ingenjör som arbetade med batterier på Tesla. Det är därför inte konstigt att deras drönare har väldigt lång flygtid, minst 90 minuter per laddning. Därför är de också användbara vid räddningsuppdrag och polisarbete.

Till toppen

JOUAV

JOUAV här är ett innovativt kinesiskt drönarföretag. Drönarföretaget forskar och utvecklar teknologier för att förbättra industriella och kommersiella drönare. De är ledande i utvecklingen av VTOL teknologi och är särskilt kända för deras VTOL drönarserie CW. Dessutom utvecklade de världens första drönare med en väteenergicell, DJ25, tillsammans med företaget Doosan. Den här imponerande drönaren kan flyga mer än fem timmar samt färdas så långt som 500 Km på bara en flygning.

Till toppen

Katla Aero

Katla Aero är ett lovande Svenskt drönarföretag. Grundarna är bröderna Gustav Wiberg, Erik Wiberg, och Magnus Wiberg, samt Josef Wirsen och Gustav Borgefalk. Katlas vision är att skapa en mer hållbar värld genom att realisera potentialen inom elektrisk luftfart. Deras drönare är otroligt väldesignade och dessutom några av världens snabbaste. Detta har Katla Aero uppnått trots att företaget är mycket litet i jämförelse med andra drönarproducenter. Katla har två produkter: Katla 3, som är tillgänglig i dag, samt Katla 7, som ska vara marknadsredo år 2026. Katla Aero demonstrerade Katla 3 under Drönardagen 2022, ett event på Norrköpings flygplats som sponsrades av det Europeiska projektet CORUS-XUAM. Den Europeiska satsningens syfte är att stärka EUs ”luftinfrastruktur” och därmed skapa bättre möjligheter för framtidens urbana lufttrafik. Både Luftfartsverket (LFV) och Transportstyrelsen har rapporterat om Katla Aeros drönardemonstration under Drönardagen.

Till toppen

Tillverkare av militära drönare

Det finns även företag som tillverkar militära drönare, som de enorma företagen Lockheed Martin, Northrop Grumman, och Boeing. De är dem främsta tillverkarna av drönare till den Amerikanska militären. Även Turkiet producerar många militära drönare.

Till toppen

Tillverkare av komponenter till drönare

NVIDIA

NVIDIA tillverkar drönardelar och mjukvaror för att automatisera drönares arbete. De teknologier som NVIDIA har skapat finns i flera vanliga drönare, exempelvis DJI drönare och Skydio drönare.

Till toppen

InvenSense TDK

InvenSense har bidragit till många av de maskiner vi använder i dag. I drönare har InvenSense bidragit med system som kan spåra rörelse, kompass, gyroskop, teknologi för att undvika hinder, stabilisering för bilder, och flygkontroll.

Till toppen

IXYS Corp

IXYS Corp tillverkar mikrochip, halvledare, transistorer, och andra elektroniska delar för drönare. Företaget köpte Samsungs mikrokontroller division. IXYS Corp är numera en del av företaget Littlefuse.

Till toppen

MicroPilot

MicroPilot tillverkar autopilotsystem specifikt för UAVs. De säljer system som gör det möjligt för drönare att hålla en viss höjd, navigera med GPS, lyfta och landa vertikalt (VTOL), arbeta autonomt, kontrollera hastighet, och manövrera.

Till toppen

TransDigm Group

TransDigm group är ett drönarföretag som tillverkar drönardelar, bland annat batterier och laddare och många andra delar som används i såväl drönare som bemannade luftfarkoster.

Till toppen

Mer information

Här kan du läsa mer om Avesify, Avesifys tjänster, att boka drönarflygning, eller mer information om de nya drönarreglerna som började gälla 2021.

Kontakta Avesify

Tveka inte att kontakta oss på info@avesify.se eller +46 732 422 865. Du kan även nå oss på våra sociala kanaler: Instagram, Facebook, Snapchat, YouTube, Twitter och TikTok.